Saturday, September 4, 2010

Intervju med Stina Nilsson från Ladyfest.

Berätta hur Ladyfest började samarbetet med EFFEKT? 
Ladyfest kom i kontakt med Göteborg Feminist Film Festivalen tidigt i skapandeprocessen. Vi var med ganska tidigt från början. Vi visar vårt stöd för festivalen genom att ta ansvar för dekoren under invigningen och övriga visningsdagar.

Berätta om dekoren ni bidrar med. 
Vår idé var att utgå ifrån samma mönster och färg som affischen och programhäftet. Det var viktigt för oss, alla sju personer i dekorgruppen, att hålla samma stämning och känsla fast vi sydde ihop tyg och återskapade samma typ av design på det. Vi tänkte på miljön när vi valde material på andra hands affär.

Vad tilltalade Er på Ladyfest att delta i festivalen? 
Ladyfest har tidigare samarbetat med andra aktörer i olika projekt. Vi tycker att det ger bättre resultat och så är fallet även med Feminist Film Festivalen. Viljan var stark och vi var imponerade på de stora visionerna EFFEKT och festivalen hade. Det handlar inte bara om feminism utan även tillgänglighet på många plan, till exempel att det ska vara ett mötesplats för alla. Alla kan ta del av festivalen. Annars blir det ett tråkigt och stelt kulturklimat.

Mansoor Mani Hosseini.

No comments:

Post a Comment