Sunday, September 5, 2010

Speed-dating för filmskapare

Stämningen i rummet är nervös och lite, lite romantisk när tio framtida filmskapare var på speed-dating för att hitta samarbeten och dela kunskap och erfarenheter med varandra.

Deltagarna sitter runt ett avlångt bord. När fem minuter gått ringer ledaren Alex Ekwall i en liten klocka och deltagarna byter plats.
- Tänk på att dela tiden jämnt mellan er, så att en inte pratar i fyra minuter och den andra bara i en, säger Alex Ekwall.

Tanken med att ordna en speed-dating var att göra det lättare att börja prata med och ta kontakt med människor som kan hjälpa varandra på olika sätt. En kan behöva statister, tips på hur och var det går att söka pengar eller bara nätverka.
-Filmfestivalen handlar inte bara om att titta på film utan också om att få kontakt och inte känna sig ensam i det man gör, säger Alex Ekwall, som håller i speed-datingen.

En av deltagarna är Agnes Branting. Hon håller på att arbeta med en kortfilm. Hon har skrivit manus och ska regissera, men behöver komma i kontakt med fler människor som kan vara med.
- Vi söker filmare, ljus och ljud, scenografer, säger Agnes Branting.

No comments:

Post a Comment